• DOLAR 34,22 %0.21
  • EURO 37,88 %0.10
  • ALTIN 2.922,80 %0.24
  • BİST100 8.898 %-1.27
  • BITCOIN 60.999 %-0.58
  • ETHERIUM 2.357 %-0.92
16°
1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapsamlı bir çalışma başlattı. SGK, bu yıl içinde yürütülen ve planlanan çeşitli faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

1 ay önce Güncel

Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı gerekçesiyle popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye'de erişime kapatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, erişim yasağının Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla alındığı belirtildi.

1 ay önce Güncel

Yurt genelinde etkisini sürdüren sıcak hava dalgasına rağmen, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı yaptı. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtildi.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın üçüncü Enflasyon Raporu'nu açıkladı. TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın yaptığı açıklamalara göre, 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ait enflasyon tahminlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

1 ay önce Güncel

Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun ilk hafta maçlarında görev alacak hakemler açıklandı.

1 ay önce Güncel

TÜBİTAK, 2024 yılı için personel alımı yapacağını Resmî Gazete’de yayımladığı ilanla duyurdu. Bu alımlar kapsamında deniz ulaştırma ve işletme teknikeri-vardiya zabiti, kamarot, gemi yağcısı, araştırmacı ve AR-GE proje teknisyeni gibi çeşitli pozisyonlarda toplam 38 personel istihdam edilecek.

1 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı açıkladı. Bu verilere göre, Temmuz ayında en yüksek aylık reel getiri, BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

1 ay önce Güncel

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), resmi internet sitesinde daha önce yayımladığı kriptoloji sorularının yanıtlarını paylaştı. Yayınlanan cevaplarda, çeşitli şifreleme yöntemlerini içeriyor ve gizli mesajlar bulunuyor.

1 ay önce Güncel

İstanbul Sancaktepe'de, kız kardeşlerine sarkıntılık eden bir şahsı uyarmak isteyen iki kardeşin girişimi trajediyle sonuçlandı. Rıdvan ve Yasin Akdoğan kardeşler, Ali K.'yi konuşmak için ofise çağırdı. Ancak olaylar beklenmedik bir şekilde gelişti ve Rıdvan Akdoğan, kardeşini korumaya çalışırken kendi canından oldu.

1 ay önce Güncel

Irak’ın Hakurk bölgesinde, TSK üssüne yönelik bir saldırı planlayan PKK/KCK mensubu Serdar Sönmez, MİT’in gerçekleştirdiği nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi. Serdar Sönmez, Eziz Gabar kod adıyla biliniyordu ve terör suçlarından dolayı hakkında arama ve yakalama kararı bulunuyordu.