• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 62.000 %-0.32
  • ETHERIUM 2.392 %-1.39
20°
1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklandığını ve bu sonuçların öğrenciler için yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti

1 ay önce Güncel

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için üniversite öğrencileri, ev ve yurt bulma konusunda ciddi zorluklar yaşıyor. İstanbul'da kiralık ev ve yurt fiyatlarında, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 60'a varan artışlar dikkat çekiyor. Özellikle merkezi ilçelerde ve üniversite kampüslerine yakın semtlerde kira bedelleri 25-30 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyat artışları, öğrencilerin bütçelerini zorlamakta ve birçok öğrenci, maliyetleri düşürmek amacıyla yurtlara yönelmek zorunda kalıyor.

1 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Mpox virüsünün (eski adıyla Maymun Çiçeği) dünya genelinde yayılmaya devam ettiğini ve hala ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek yeni bir uyarıda bulundu. Haziran 2024'te 26 ülkede 934 yeni Mpox vakası ve 4 ölüm rapor edilmesi, virüsün küresel çapta etkinliğini sürdürdüğünü ortaya koyuyor.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar için cazip bir pazar olmaya devam edeceğini ve yakında yeni müjdelerin açıklanabileceğini duyurdu. Yılmaz, Türkiye'nin özel sektör ihtiyaçlarına uygun, yüksek katma değerli yatırımları teşvik eden bir sistem üzerinde çalışıldığını ve bu çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı ve Resmi Gazete'de duyurulan yeni tebliğe göre, kamu alacaklarına uygulanan tecil faiz oranı ve gecikme zammı oranları artırıldı.

1 ay önce Güncel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, ağustos ayında Türkiye genelinde beklenen hava durumuna dair önemli bilgiler paylaştı.

1 ay önce Güncel

Akademiye dair çektiği videolarla tanınan Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara sistemdeki yanlışı göstermek için YKS'ye girip eksi 1,75 Fizik netiyle Fizik bölümüne yerleşti.

1 ay önce Güncel

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminlerine göre, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belirginleşti. Merkez Bankası, 2024 yılı sonu için enflasyon tahminini %38 olarak belirlerken, üst bant olarak %42 oranını açıkladı. Bu tahminler doğrultusunda, memur ve emekli maaşlarının artış oranları iki farklı senaryo üzerinden hesaplanabiliyor. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partilerine yeni katılımların olacağını açıkladı. Dağ, açıklamasında, yarın itibarıyla 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin AK Parti'ye katılacağını belirtti.

1 ay önce Güncel

Konut satışlarında temmuz ayı artışı: 127 bin 88 konut el değiştirdi.