• DOLAR 34,28 %0.10
  • EURO 37,61 %-0.08
  • ALTIN 2.882,26 %-0.16
  • BİST100 8.978 %-0.74
  • BITCOIN 62.477 %0.2
  • ETHERIUM 2.429 %0.43
26°
1 ay önce Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın Türk milletinin varlık ve birlik sembolü olduğunu vurguladı. Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, Cumhur İttifakı'nın Türk tarihinin varoluş refleksi olduğunu ifade etti.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin makro finansal istikrarını güçlendiren kararlı adımlar sonucunda ülkenin risk primini düşürdüklerini açıkladı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Vakfı'nın 44. Genel Kurulu'nda, uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde başarılı işlere imza atan Salih Çelik, vakfın yeni Merkez Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Salih Çelik, 9 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurulda üyelerin oylarıyla bu göreve getirildi.

1 ay önce Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan atama tartışma yarattı. CHP'li Cemil Tugay'ın, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na atadığı Adem Kurtar'ın geçmişte terör örgütü PKK'ya destek verdiği iddiaları gündeme geldi. Kurtar'ın, sosyal medya hesaplarında PKK'ya destek veren paylaşımlar yaptığı ve devleti "katil" olarak nitelendirdiği bazı eski paylaşımları ortaya çıktı.

1 ay önce Güncel

İYİ Parti’den istifa eden Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Bilici’ye rozetini Özgür Özel taktı.

1 ay önce Güncel

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, Antalya'nın Side ilçesinde düzenlenen konserinde yaşanan sağlık sorunu nedeniyle hayranlarını üzdü. Sıcak hava koşulları nedeniyle tansiyon sorunu yaşayan Gündeş, konserini yarım bırakmak zorunda kaldı.

1 ay önce Güncel

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz bir kez daha yüzde 50’de sabit tutuldu.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilkokulda resim, müzik ve beden eğitimi derslerine branş öğretmenlerinin atanmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Yüksek kredi faizleri, vatandaşları alternatif finans ürünlerine yönlendirdi. Özellikle kredi kartlarına olan ilgi arttı. 2023 başından bu yana, kredi kartlarında taksitsiz kullanım hacmi 226,6 milyar TL’den 1 trilyon TL’ye yükseldi ve bu büyüme yaklaşık 5 kat olarak kaydedildi.

1 ay önce Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Türkiye'deki borçlanma durumuyla ilgili çarpıcı veriler paylaştı. Bakırlıoğlu, yurttaşların kredi kartı ve bireysel kredi borçlarının büyük bir kısmının icra takibine alındığını belirterek, "Yurttaşlar, gırtlağına kadar borca batmış durumda. 2023 Haziran ayında borcu nedeniyle takibe alınan vatandaş sayısı 623 bin 148 iken, 2024 Haziran’da bu rakam yüzde 43 artışla 890 bin 595’e yükseldi," dedi.