• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.950 %0.73
  • ETHERIUM 2.460 %0.62
16°
1 ay önce Güncel

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün sıklıkla uyardığı Bingöl'de, olası 7 ve üzeri büyüklüğündeki depreme hazırlık amacıyla geniş çaplı bir bölgesel tatbikat gerçekleştirildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl ve çevre illeri kapsayan tatbikatın detaylarını paylaştı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemleriyle ilgili yeni bir genelge yayımladı. 26 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/57 sayılı genelge, öğretmenlerin ihtiyaç ve norm kadro fazlası durumlarının belirlenmesi ve bu öğretmenlerin atama işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin detayları paylaştı.

1 ay önce Güncel

Bankalar, son dönemde artan talep ve ekonomik gelişmeler ışığında sıfır faizli kredi kampanyalarını yeniden düzenledi. Faizsiz kredi tutarı 50 bin TL'ye kadar çıkarıldı. Peki, diğer kredi türlerinde durum ne? Ekonomist Muhammet Bayram, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla, Türkiye, belirli yaş gruplarındaki Irak vatandaşlarına vize muafiyeti uygulaması başlattı. Karara göre, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Irak vatandaşları, 1 Eylül 2024 itibarıyla Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilecekler.

1 ay önce Güncel

Bursa'nın Gürsu ilçesi İpekyolu Mahallesi'nde yaşanan korkunç olay, bir aileyi büyük bir trajediye sürükledi. Ailenin en büyük oğlu A.K., anne ve babası arasında çıkan tartışmaya dahil olduktan sonra, eline aldığı bıçakla babasını öldürdü, annesini ise ağır yaraladı. Olayın ardından paniğe kapılan A.K., kardeşlerini dışarı çıkararak 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp kendisini ihbar etti.

1 ay önce Güncel

MİT, PKK/KCK'nın sözde propaganda sorumlularından Gülistan Tekik'i Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirdi. Gülistan Tekik’in, DEM Parti Batman İl Başkanı'nın kardeşi olduğu ortaya çıkarken, bu durum kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

1 ay önce Güncel

Adalet Bakanlığı, Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin çeşitli dış temsilciliklerine ve büyükelçiliklerine yeni atamalar yaptı. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, bakanlık bünyesinde görev yapan bazı önemli isimler, yurtdışında Türkiye'yi temsil edecekleri yeni görevlerine tebliğ edildi.

1 ay önce Güncel

Silivri'de sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan bir derneğin, bağış adı altında topladığı paraları kendi hesaplarına aktardığı ortaya çıktı. Son üç yılda 37 milyon lira tutarında para girişinin 30 milyon lirasını bağış olarak toplayan dernek yöneticileri, bu paraları hayvanlar yerine kendi ceplerine indirdi.

1 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025-2027 yıllarında gerçekleştirilecek bitkisel üretim desteklemeleri ve diğer tarımsal desteklere ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Bakan Yumaklı, bu yeni destekleme planının tarım sektöründe önemli bir yeniliği beraberinde getirdiğini belirtti.