• DOLAR 34,47 %0.32
  • EURO 37,29 %0.45
  • ALTIN 2.994,53 %1.36
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.247 %-0.08
  • ETHERIUM 2.651 %0.38
7°
1 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Temmuz 2024’te işsizlik oranı bir önceki aya göre azaldı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı, yüzde 8,8 seviyesine düşerek son dönemdeki en düşük seviyelerden birine geriledi. Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 26,5 olarak belirlendi.

1 ay önce Güncel

Eylül ayı, küresel çapta merkez bankalarının faiz politikalarını yeniden şekillendireceği kritik bir dönem olarak öne çıkıyor. Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed), Japonya Merkez Bankası (BoJ), Avrupa Merkez Bankası (ECB), İngiltere Merkez Bankası (BoE) gibi büyük merkez bankalarının kararları, küresel faiz dengesini belirleyecek. Bu kararların dünya çapındaki borçlanma piyasalarını, hane halkını ve şirketleri etkilemesi bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 10 Eylül Salı günü için yaptığı hava durumu tahmininde, Giresun, Artvin, Trabzon, Rize, Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

1 ay önce Güncel

İstanbul Avcılar'da üç gün önce kaybolan 13 yaşındaki S.Y., Kadıköy'de bulundu. S.Y., 14 yaşındaki arkadaşı M.G.S. ile birlikte evden kaçmıştı ve polise verdiği ifadede ailesinin kendisini zorla dilendirmek istediğini iddia etti. Ayrıca, babasının 16 yaşındaki ağabeyi E.Y.'yi arkadaşı M.G.S. ile zorla evlendirmeye çalıştığını öne sürdü.

1 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Çember-22 operasyonları kapsamında arama kaydı bulunan 3.126 firarinin yakalandığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

Yargıtay, 10 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile personel görevde yükselme ve unvan değişikliği süreçlerinde önemli düzenlemeler yaptı. Değişiklikler, hizmet süresi kriterlerini belirginleştirirken, müdürlük pozisyonları için 10 yıl, şeflikler için 8 yıl, diğer kadrolar için ise en az 4 yıl hizmet süresi şartı getirildi. Daha önce müdürlük ve şeflikler için belirli bir hizmet süresi şartı bulunmuyordu.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda değişiklik yapıldı. Karar, 9 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar sayısı 2024/307 olan bu düzenleme, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7. maddesi gereğince gerçekleştirildi.

1 ay önce Güncel

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Narin isimli çocuğun vahşi cinayetiyle ilgili medyaya önemli uyarılarda bulundu. Şahin, olayın yargıya intikal ettiğini ve Türk adaletinin sorumluları cezalandıracağına inandığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Narin yavrumuzun katledilişi yüreklerimizi dağladı. Cinayet yargıdadır ve yüce Türk adaleti, sorumlu veya sorumlulara hak ettikleri cezayı verecektir" ifadelerini kullandı.

1 ay önce Güncel

Türkiye'nin BRICS'e olası katılımı üzerine tartışmalar yoğunlaşırken, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Köni, bu konuda Ankara'nın neden sessiz kaldığına dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Köni'ye göre, Türkiye BRICS'e üyelik için başvuruda bulunmasına rağmen, Ankara, kimin bu üyeliği desteklediğini ve kimin karşı çıktığını görmek için bekliyor.

1 ay önce Güncel

Uluslar Ligi’nde Türkiye, ikinci maçına İzlanda karşısında çıktı. Maçı 3-1 kazanan Milli Takım, 4 puana yükseldi. Kerem Aktürkoğlu bulduğu 3 golle maça damga vurdu.