• DOLAR 34,47 %0.32
  • EURO 37,29 %0.45
  • ALTIN 2.994,53 %1.36
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.247 %-0.08
  • ETHERIUM 2.651 %0.38
7°
1 ay önce Güncel

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğretmene yönelik şiddet olayı yaşandı. Hediye Alay Aktaş Anaokulu'nda görevli nöbetçi öğretmen Yusuf Ekin, iki veli tarafından yumruk ve kemerle darp edildi.

1 ay önce Güncel

Amerikalı yatırım bankası Morgan Stanley, Euro’nun önümüzdeki aylarda ciddi bir değer kaybı yaşayacağını öngörüyor. Bankanın analizine göre, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ekonomik sıkıntılarla başa çıkmak için faiz indirimlerine hız vermesi, Euro’nun dolar karşısında güç kaybetmesine yol açacak. Morgan Stanley, Euro’nun yıl sonuna kadar %7 düşüşle 1,02 dolar seviyesine inmesini bekliyor.

1 ay önce Güncel

İşkur'un İşgücü Uyum Programı (IUP) kapsamında gerçekleştirilen okullara temizlik görevlisi alımı kura çekimi sonuçları açıklandı. Yapılan kura çekiminin ardından, okullarda temizlik görevlisi olarak çalışmaya hak kazanan adayların isimleri belirlendi. Adayların, en kısa sürede gerekli evrakları teslim ederek işe başlamaları bekleniyor.

1 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmayla ilgili, "Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum" dedi. Narin'in ailesine neden başsağlığı dilemediği de sorulan Bakan Yerlikaya, "Mesajım oldukça açıktı, daha fazla bir şey demeye gerek yok" dedi.

1 ay önce Güncel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 53 ilde 747 arsayı satışa çıkardı. Satışlar 10-12 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak ve açık artırmaya hem fiziki hem de çevrim içi katılım sağlanabilecek. Yatırım yapmak isteyenler için %25 peşinatla 24 ay vadeli ödeme imkânı sunulurken, peşin ödemelerde %20 indirim fırsatı da mevcut.

1 ay önce Güncel

Gazeteci Fatih Altaylı, son dönemde gündeme oturan karaborsa bilet yolsuzluğu iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in savcılık ifadesini de açıklayan Altaylı, karaborsa yapısının tüm kulüplerde bulunduğunu öne sürdü. Altaylı, Özbek'in kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptığını iddia etti.

1 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'deki işsizlik oranının son 15 aydır tek haneli seviyelerde kalmaya devam ettiğini belirtti. 2024 yılı Temmuz ayında işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan düşerek %8,8 seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca genç işsizlik oranında da iyileşme gözlemlenerek %16,6'ya düştü.

1 ay önce Güncel

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala özel yurt fiyatları, öğrenci ve velilerin gündeminde yerini aldı. Yurt ücretlerindeki artışın rekor seviyelere ulaşması, öğrenci barınma sorunlarını daha da derinleştirdi. Özel yurt fiyatları, geçen yıla oranla yüzde 60'lara varan zamlarla 350 bin liraya kadar çıktı.

1 ay önce Güncel

Ağustos ayının son haftasında ticari kredi büyümesindeki yavaşlama dikkat çekti, özellikle özel bankalardaki ticari kredi büyüme hızının yarıya inmesi bu düşüşün ana kaynağı oldu. Özel bankalarda, 16 Ağustos haftasında yüzde 30,23 olan ticari kredi büyüme hızı, 29 Ağustos haftasında yüzde 15,72'ye geriledi. Bu düşüş, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına bağlı olarak ticari kredilerde büyüme sınırları uygulamasıyla da destekleniyor.

1 ay önce Güncel

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki İnternet Bilgi İhbar Merkezi, geçen yıl aldığı toplam 245 bin 766 şikayetten 75 bin 54'ünün "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" ve 66 bin 736'sının ise "yasa dışı bahis" konularında olduğunu açıkladı.