Güncel

SPK'dan Vatandaşlara Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı! İşte Detaylar

SPK, kendilerini kurum çalışanı olarak tanıtarak vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu ve bu tür dolandırıcılıklara itibar edilmemesini istedi.

Abone Ol

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kendilerini Kurul ya da başka bir kurumun çalışanı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına karşı halkı uyardı.

Kuruldan yapılan açıklamada, son günlerde, Sermaye Piyasası Kurulu veya diğer kurumların çalışanı, arabulucu ya da vekil gibi tanıtarak vatandaşlardan çeşitli bahanelerle para talep eden kişilerin ortaya çıktığı belirtildi.

Bu kişilerin, Kurul personelinin adını ya da farklı unvanları kullanarak, idari para cezası, kumar borcu veya arabuluculuk faaliyetleri gibi sebeplerle para göndermelerini istedikleri ifade edildi.

Kurulun telefonla arayarak idari para cezası öncesi uzlaşma başvurusu veya belirli IBAN numaralarına para gönderilmesini talep etme gibi bir uygulaması olmadığı vurgulandı. Dolandırıcılıkla ilgili bu tür faaliyetlere itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

Ayrıca, telefon dolandırıcılığı mağdurlarının suç duyurusunda bulunabileceği ve zararlarının tazmini için yasal haklarını kullanabileceği kaydedildi.