TCDD, iş başvurusu yapacak adaylarda aranan şartları net bir şekilde belirtti. Başvuru yapacak adayların affa uğramış olsa dahi belirli suçlardan mahkûm olmamaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmaları, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını aşmamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, askerlik ile ilişiği olmayan, belirtilen eğitim düzeyine sahip ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı adresleri dikkate alınarak başvuru yapılabilecek.

Çalışma koşulları ve deneme süresi

TCDD, alınacak işçilerin çalışma koşulları hakkında da bilgi verdi. İşe alınacak işçilerin deneme süresi 4 ay olarak belirlenmiş olup, bu süre zarfında başarısız olanların iş akdi bildirimsiz olarak feshedilecek. Adayların gece vardiyasında çalışmayı kabul etmeleri ve görevlerini yerine getirmeye engel herhangi bir sağlık problemi olmaması gerekiyor.

Başvuru işlemleri nasıl yapılacak?

Başvuru yapmak isteyen adaylar, İŞKUR'un online başvuru sistemi üzerinden müracaat edebilecek. Lokomotif Tamircisi, Motor Tamircisi, Elektronik İşçisi, Kaynakçı, Vagon İmal ve Tamircisi gibi çeşitli pozisyonlar için alım yapılacak olup, ilgili bölümlerden mezun olan önlisans adayları başvurularını gerçekleştirebilecek.

Borsa İstanbul, yeni haftaya yükselişle başladı Borsa İstanbul, yeni haftaya yükselişle başladı

Başvuru yapacak adayların, belirtilen tarihlerde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Yanlış veya yanıltıcı bilgi veren adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve atama işlemleri iptal edilecektir. Ayrıca, belirtilen niteliklere uygun belgeleri sunmayan adayların atama işlemleri de iptal edilecektir.

Pozisyonlara göre aranan nitelikler

Her pozisyon için farklı nitelikler aranıyor. Örneğin, lokomotif tamircisi pozisyonu için makine, elektrik, elektronik teknolojisi, raylı sistemler gibi bölümlerden mezuniyet şartı aranıyor. Kaynakçı pozisyonu için ise önlisans mezunu olup MYK belgesi bulunan adaylar başvuruda bulunabilir.

Başvuruların, esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekiyor.