Güncel

Temizlik görevlisinin hatası nedeniyle seçimler tekrarlanacak!

Edirne'nin Umurbey Mahallesi'nde muhtarlık seçimleri, temizlik görevlisinin hata yapması sonucu iptal edilerek, 2 Haziran Pazar günü tekrar edilecek.

Abone Ol

Edirne'nin Umurbey Mahallesi'nde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yaşanan bir karışıklık nedeniyle muhtarlık seçimleri pazar günü yeniden gerçekleştirilecek. İddiaya göre, temizlik görevlisinin hatası sonucu oy pusulaları yanlışlıkla çöpe atıldı. İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucunda seçimlerin tekrarlanmasına karar verildi.

Oy verme işlemi yeniden yapılacak

Umurbey Mahallesi'nde Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulacak 6 sandıkta mahalle sakinleri oylarını kullanacak. Mahalle muhtarı ve muhtar adayı Turhan Özgünden, yaşanan karışıklık nedeniyle seçimlerin yenileneceğini belirtti. Özgünden, seçim sonuçlanana kadar görevine devam ettiğini ve mahalle sakinlerinin yeniden sandığa gideceğini söyledi.

Hazırlıklar tamamlandı

Muhtar adayı Turhan Özgünden, seçmen kağıtlarını dağıttığını ve mahalle sakinlerini katılım konusunda bilgilendirdiğini ifade etti. Özgünden, "Seçmen kağıtları geldi, onları dağıttım. En önemlisi katılımın sağlanması. Ev ev dolaşıp durumu anlatıp seçmen kağıtlarını veriyoruz. Geçen seçimde yaklaşık 450 kişi gelmemişti. Bu seçimde bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz." dedi.

Hasan Çilingir de çalışmalarını sürdürüyor

Diğer muhtar adayı Hasan Çilingir de seçim hazırlıklarına devam ediyor. Mahalle sakinleriyle görüşerek vaatlerini anlattığını belirten Çilingir, katılımın biraz daha düşük olmasını beklediğini dile getirdi. Çilingir, "Elimizden geldiği kadar güzel bir şekilde mahallemize hizmet edeceğiz. Bu seçimde katılımın biraz daha düşük olacağını tahmin ediyorum. Vatandaşlarımızı ikna edip sandığa gelmelerini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

İtiraz üzerine seçimler tekrarlanıyor

Turhan Özgünden, 31 Mart seçimlerinde bir sandıktaki oy pusulalarının temizlik görevlisi tarafından çöpe atılması iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Kurul, bu itirazı değerlendirerek Umurbey Mahallesi için muhtarlık seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yeniden yapılmasına karar verdi.