Bugün sabah saatlerinde Microsoft Azure sistemindeki bir siber güvenlik yazılımının kilitlenmesi nedeniyle yaşanan teknik aksaklıklar, Türk Hava Yolları (THY) da dahil olmak üzere birçok sektörü etkiledi. THY, uçuşları iptal olan yolcular için yeni haklar tanıdığını açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü'nün Makam Aracında Alkollü Şoför Skandalı! Şoför Görevden Alındı İl Milli Eğitim Müdürü'nün Makam Aracında Alkollü Şoför Skandalı! Şoför Görevden Alındı

THY'nin Yeni Haklar ve İptal Şartları

  • Bilet Tarihleri: 19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için geçerli.
  • Son Tarih: 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yapılması gerekmekte.

İlaveler:

Rezervasyon Değişiklikleri: Ücretsiz değişiklik yapılabilecek. Uçuş saati geçmiş olsa bile henüz işlem yapmamış ve uçuşlarına katılamayan yolcular hak kaybı yaşamayacaktır.

  1. İade Talepleri:
    • Hiç Kullanılmamış Biletler: Kesintisiz iade yapılacak.
    • Kısmi Kullanılmış Biletler: Seyahatin tamamlanmamış kısmına ait iade kesintisiz yapılacak.
  2. Geçerlilik: Bu haklar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferler için geçerli olacaktır.

THY'nin Açıklaması:

"Değerli Yolcularımız, havacılık sektörü dahil birçok sektörü etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık yaşanmıştır. Bu aksaklık neticesinde bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan 'Uçuş durumu' sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra belirtilen şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilirler."