Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medyada parfümlerini "Şehit kokusu" adıyla pazarlayan bir kişi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Sosyal medyada gündem olan bir videoda, şahsın "Şehit kokusu", "Bedir kokusu" ve "Payitaht kokusu" gibi isimlerle parfüm ürünlerini tanıttığı görülmüştü.

Otomotiv Devleri O Şehrimizde Üretime Başlıyor! 5 Bin Yeni İş İmkanı Otomotiv Devleri O Şehrimizde Üretime Başlıyor! 5 Bin Yeni İş İmkanı

Ticaret Bakanlığı, bu durumun toplumun milli ve manevi hassasiyetlerinin istismar edilmesi nedeniyle harekete geçti. Gürcan, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Reklam Kurulu’nun 3 ay süreyle bu reklamların durdurulmasına karar verdiğini ve bu kararın İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ilgili kişiye tebliğ edildiğini belirtti. Ayrıca, 8 Ekim 2024 tarihinde yapılacak Reklam Kurulu toplantısında, şahsa 6502 sayılı Kanun gereği 550.059 TL idari para cezası uygulanmasının değerlendirileceği ifade edildi.

Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, şahsa "Fiyat Etiketi" mevzuatına aykırılıklar nedeniyle 52.800 TL idari para cezası da uygulandı.