Gelen son dakika haberlerine göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut satışına bu illerde başladı. Bu illerde yaşayan vatandaşlar için oldukça cazip bir fırsat olarak değerlendirilen bu kampanya hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Konut taksitleri ne kadar?

180 ay vadeyle sunulan bu özel projede, vatandaşların ayda 2 bin 581 TL'lik taksitlerle ev sahibi olmaları mümkün olacak. Açık artırma yöntemiyle satışa sunulan konutlarda yüzde 25 peşinatla 48 ay vade imkanı bulunuyor. 1 milyon TL civarındaki evler için 250 bin TL peşinatla aylık ortalama 15 bin TL geri ödeme yapılarak, 4 yıl sonunda konut tamamen vatandaşların oluyor.

Başvuru şartları neler?

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

TOKİ konut başvurusu yapacak vatandaşların bazı şartları sağlamaları gerekiyor. İşte o şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma.
  • Başvurulan ilde en az 1 yıl ikamet etmiş olma veya il nüfusuna kayıtlı olma.
  • TOKİ'den daha önce konut satın almamış olma ve tapuda kayıtlı bağımsız bir konutunun olmaması.
  • En az 18 yaşında olma (Eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor).
  • Bir hane halkı adına sadece bir başvuru yapma hakkı bulunmaktadır.

Hangi illerde kampanya başladı?

TOKİ'nin duyurusuna göre bu kampanya kapsamında şu illerde konut satışı başladı:

Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat.

Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların TOKİ'nin resmi internet adresinden başvurularını yapabilecekleri ve konuyla ilgili daha detaylı bilgi edinebilecekleri belirtildi. Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için büyük bir fırsat olan bu kampanyanın detaylarını takip etmeye devam edeceğiz.