4 ilde konut satışı yapılacak

TOKİ'nin yaptığı duyuruya göre, Sivas, Elazığ, Gaziantep ve Kırıkkale illerinde toplamda 1517 konut satışı gerçekleştirilecek. Bu konutlar 2+1 ve 3+1 daire tiplerinden oluşacak. 2+1 dairelerin 90 m², 3+1 dairelerin ise 100-110 m² büyüklüğünde olacağı açıklandı.

Başvuru süreci nasıl işleyecek?

Konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklar. Başvurular 4 Kasım 2024 saat 18.00'e kadar devam edecek. Posta yoluyla yapılan başvurular veya şahsen müracaatlar kabul edilmeyecek. Ayrıca her haneden yalnızca bir başvuru yapılabilecek ve birden fazla başvuru durumunda tüm talepler geçersiz sayılacak.

Başvurular sırasında başvuru bedelinin belirlenen banka hesabına yatırılması gerekiyor. Başvuru bedeli yatırılmadan, başvurular geçerli kabul edilmeyecek. Bu bedel, kura çekilmesi durumunda konut alma hakkı veya konut belirleme kurasına katılma hakkı tanıyacak. Kura çekilmediği durumlarda ise başvuru sıra numarası ile öncelik belirlenmiş olacak. Ancak başvuru bedelinin yatırılması, konut alıcısı olma hakkı kazandırmıyor.

Konut satışının yapılacağı iller ve projeler

TOKİ'nin açıkladığı projelere göre, konut satışı yapılacak iller ve projeler şu şekilde:

Bakan Tekin, MEBİ Platformunu Tanıttı: Öğrenciler İçin Yapay Zeka Desteği Bakan Tekin, MEBİ Platformunu Tanıttı: Öğrenciler İçin Yapay Zeka Desteği
  • Elazığ: Yurtbaşı ilçesi Hoğu Cumhuriyet Mahallesi’nde 79 adet konut inşası yapılacak.
  • Gaziantep: Araban ilçesi Dumlupınar (Yeni Altıntaş) Mahallesi’nde 952 konut satışa sunulacak.
  • Kırıkkale: Bahşılı ilçesinde 5. etap olarak 210 konut ve ticaret merkezi inşa edilecek.
  • Sivas: Akıncılar ilçesi 2. etapta 276 konut ve 3 dükkânlı ticaret merkezi satışa çıkacak.

Başvuru şartları

TOKİ'den konut sahibi olmak isteyenlerin, başvuru sırasında belirlenen şehit yakını, engelli, emekli gibi özel kategorilere dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca yaş, ikametgâh ve gelir durumu gibi şartlar da başvurulacak konut tipi için belirleyici olacak. Başvuruların tüm ayrıntıları ve şartlar www.toki.gov.tr adresinde yer alıyor.