TOKİ'nin uygun fiyatlı ev kampanyası, üç şehirde farklı konut projelerini kapsayacak. Elazığ'da 88 konut, Sivas'ta 66 konut ve Yozgat'ta 141 konut ve 2 dükkan, belirtilen taksit oranlarıyla satışa sunulacak. Satışlar için başvuru tarihleri ise 27 Kasım - 8 Aralık 2023 arası olarak belirlendi.

Başvuru şartları

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

TOKİ konutlarına başvuruda bulunacak kişilerin, belirli şartları taşıması gerekiyor. Başvuruda bulunacakların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları ve daha önce TOKİ'den konut satın almamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, başvuran kişinin ve ailesinin üzerine kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması şartı da aranıyor. Başvurular ise e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Dar gelirlilere müjde: Geniş çaplı konut kampanyası

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalar, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olma umutlarını artırmıştı. Bakan Şimşek, enflasyonla mücadele ve kiralardaki artışların önüne geçmek amacıyla, 81 ilde yeni sosyal konut projelerinin hayata geçirileceğini de duyurmuştu.