Otomotiv Devleri O Şehrimizde Üretime Başlıyor! 5 Bin Yeni İş İmkanı Otomotiv Devleri O Şehrimizde Üretime Başlıyor! 5 Bin Yeni İş İmkanı

Hiç evi olmayanlar başvuru yapabilecek

TOKİ tarafından başlatılan Hiç evi olmayanların başvuru yapabileceği  projede, uygun fiyatlarla konut sahibi olma imkânı tanınacak. Başvurular, belirlenen şartları taşıyan kişiler tarafından e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilecek.

Başvuru şartları neler?

TOKİ konut projelerine başvurmak isteyen vatandaşlar için belirli şartlar aranıyor. Bu şartlar şu şekilde sıralandı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Başvuracak kişilerin T.C. vatandaşı olması gerekiyor.
  • İkamet şartı: Başvuruda bulunacak adayların, başvurdukları ilde en az 1 yıldır ikamet etmeleri ya da o ilin nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor.
  • Aylık gelir sınırı: TOKİ’nin belirlediği gelir sınırına göre, hane halkının aylık gelirinin 48.000 TL’yi aşmaması gerekiyor. İstanbul için bu sınır 54.000 TL olarak uygulanıyor.
  • Daha önce TOKİ’den ev almamış olmak: Başvuru yapacak kişinin, daha önce TOKİ aracılığıyla konut sahibi olmaması ve başvuru sahibi ile ailesinin üzerine tapuda kayıtlı konut bulunmaması gerekiyor.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak: Başvuru yapacak kişilerin en az 18 yaşında olmaları şartı aranıyor.
  • Özel gruplara öncelik: Şehit aileleri, gaziler, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler, engelliler TOKİ başvurularında öncelikli kabul ediliyor. Engelli vatandaşların ise en az %40 engelli raporu sunmaları gerekiyor.

Konutlar hangi büyüklükte?

Projede yer alan konutların büyüklükleri ise 2+1 ve 3+1 seçeneklerinden oluşuyor. 2+1 daireler 86 metrekare, 3+1 daireler ise 105 metrekare olarak inşa ediliyor.

Konut satışı yapılacak iller

TOKİ'nin yaptığı açıklamaya göre, 6 ilde dar gelirli vatandaşlar için konut satışı yapılacak. Bu iller arasında şu anda net bir liste paylaşılmadı, ancak konut projeleri belirlenen bölgelerde peyderpey hayata geçirilecek.

Başvurular nasıl yapılacak?

TOKİ konut başvuruları, internet üzerinden e-Devlet kapısı aracılığıyla gerçekleştirilecek.