Güncel

Trump söz verdi: Bitcoin'inizi asla satmayın, süper güç yapacağım...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Nashville'deki bir Bitcoin Konferansı'nda, ülkesinin kripto para ve Bitcoin alanında lider olmasını hedeflediğini açıkladı. Trump, ABD'nin "gezegenin kripto başkenti" olmasını sağlamak için kararlı adımlar atacağını söyledi.

Abone Ol

Donald Trump, ABD'nin kripto para birimlerini benimsememesi durumunda bu alanda Çin'in öne geçeceğini belirtti. Trump, ABD'nin teknoloji, bilim, yapay zeka ve uzay gibi alanlarda lider olmasını istediğini vurguladı. "Bitcoin Ay'a gidiyor ve Amerika'nın bu yola öncülük eden ülke olmasını istiyorum" diyerek, ABD'nin Bitcoin ve kripto para teknolojilerini üretme ve geliştirme konusunda öncü olmasını arzu ettiğini ifade etti.

SEC eleştirisi ve yeni düzenlemeler vaadi

Trump, mevcut ABD Başkanı Joe Biden'ın kripto para birimine yönelik düzenlemelerini eleştirdi ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) başındaki Gary Gensler'i görevden alacağını belirtti. "Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler'i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım" dedi. Ayrıca, görev süresi boyunca bir Bitcoin ve kripto para başkanlık danışma konseyi oluşturacağını ve bu konseyin, kripto sektörünün yararına olacak şeffaf düzenlemeler hazırlayacağını söyledi.

Trump, başkan olduğu sürece ABD'de bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi'nin (CBDC) olmayacağını belirtti. "Bitcoin'in dolar için bir tehdit olmadığını" savunan Trump, "Finansal geleceğimize yönelik gerçek tehdit Washington DC'den geliyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, ABD hükümetinin sahip olduğu tüm Bitcoinlerin stratejik bir ulusal Bitcoin stoku olarak tutulacağını açıkladı.

Trump, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hızla değer kazanacağını öngördü ve "Bitcoininizi asla satmayın" tavsiyesinde bulundu. Seçilmesi halinde, ABD'nin ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarının hak ettiği bir inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağını belirtti.