Güncel

TSE'den personel alımı duyurusu: Memur, güvenlik, hizmetli, muhasebeci...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere toplam 184 personel alacağını duyurdu. Başvurular yarın itibariyle başlıyor ve şoför, güvenlik, muhasebeci gibi farklı pozisyonlarda personel alımları gerçekleştirilecek.

Abone Ol

TSE, merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere toplamda 184 personel alımı yapacak. Açıklamaya göre, 22 tekniker, 3 muhasebeci, 81 memur, 24 koruma ve güvenlik görevlisi, 5 şoför, 41 hizmetli, 1 boyacı-badanacı, 2 bahçıvan ve 5 teknisyen pozisyonlarında personel alınacak.

Başvuru şartları neler?

Personel alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir. Adayların ilgili pozisyonlar için gerekli eğitim düzeyine sahip olmaları ve gerekli belgeleri başvuru esnasında ibraz etmeleri zorunlu tutulmaktadır. Erkek adayların ise askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması veya askerlik hizmetini ertelemiş ya da yapmış olmaları gerekmektedir.

Koruma ve güvenlik görevlisi adaylarında özel şartlar

Koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonu için başvuracak adayların, silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmaları ve 170 cm’den kısa boylu olmamaları gibi özel şartlar aranacak. Ayrıca vardiyalı sistemde çalışmaya engel teşkil eden bir durumlarının olmaması gerekiyor.

Şoför, hizmetli ve teknisyen pozisyonları için deneyim şartı

Şoför pozisyonu için başvuracak adayların, en az 5 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekiyor. Hizmetli, boyacı-badanacı, bahçıvan ve teknisyen pozisyonlarına başvuracak adayların ise en az 180 gün bu alanlarda çalıştıklarını belgelemeleri şartı bulunuyor.

Başvurular nasıl yapılacak?

Adaylar, başvurularını Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecekler. Başvuru süreci e-Devlet şifresi ile online olarak gerçekleştirilecek. Adayların gerekli belgeleri sisteme yüklemesi ve başvuru işlemlerini eksiksiz tamamlaması önem arz edecek.

Başvuru süreci ve şartları 

Adaylar, belirtilen pozisyonlardan yalnızca biri için başvuruda bulunabilecek. Birden fazla pozisyona veya ile başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Ayrıca, sözleşmeli personel statüsünde görev yapanların, ilgili pozisyonda 3 yıl çalışmış olmaları gerekmektedir. Ataması yapılan adayların, yerleştirildikleri illerde en az 5 yıl görev yapmayı kabul ve taahhüt etmeleri zorunlu olacak.