Güncel

TSK'da gündem YAŞ toplantısı: 5 isim terfi edilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) ağustosun ilk günlerinde düzenlenmesi planlanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı yakından takip ediliyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde bir araya gelecek şurada, terfi, atama, emekliye sevk ve görev sürelerinin değiştirilmesine yönelik dosyalar üzerinde durulacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Şura üyesi olarak YAŞ toplantısında ilk kez bulunacak. YAŞ toplantısında generallerin, amirallerin ve albayların terfi ve emekliye sevk işlemlerinin dıiında görev sürelerinin değişitirilmesi kararları üzerinde durulacak.

5 İSİM TERFİ EDİLECEK

Görev süresi bu yıl tamamlanacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresinin uzatılacağı değerlendiriliyor. Oramiral Tatlıoğlu'nun emekliye sevk edilmesi halinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız görevlendirilecek. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde halen korgeneral ve koramiral olarak çalışan 5 isim terfi kısmında bulunuyor. Bu anlamda, 3'üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran'ın bir üst rütbeye terfi konusu YAŞ toplantısında görüşmelerde yer alacak. Düzenlemelerin bir günde bitmesi tahmin edilen YAŞ kararları doğrultusunda  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe geçecek.