KTÜ Sürekli İşçi Alımına Çıkıyor! İşte Başvuru Şartları
KTÜ Sürekli İşçi Alımına Çıkıyor! İşte Başvuru Şartları
İçeriği Görüntüle

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenciler için hazırlanan ders kitaplarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında kademeli olarak uygulanan yeni müfredata uygun ders kitaplarının hazırlandığını bildirdi.

Bu kapsamda okul öncesi için 10, ilköğretim için 420, ortaöğretim için 340, özel eğitim için 210 ve mesleki eğitim için 1.045 farklı dersten oluşan toplam 283 milyon 354 bin 674 ders kitabı öğrencilerin kullanımına sunuldu.

MEB ayrıca, 2003-2004 eğitim öğretim yılında başlatılan Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi kapsamında bugüne kadar 4 milyar 647 milyon 852 bin 247 ders kitabının dağıtıldığını açıkladı.

Yeni eğitim öğretim yılında okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için “Çocuğumla Okula İlk Adım Defteri” hazırlanırken, temel eğitim ve ortaöğretim öğrencileri için Türk dünyasına yönelik çeşitli eğitim materyalleri de hazırlandı. Hazırlanan materyaller, ders kitaplarıyla birlikte öğrencilerin sıralarında yerini aldı.