Güncel

Turizmcilerden Algı Operasyonu Açıklaması: Oteller Boş Değil

Antalya'daki otelciler, Yunan adalarının ucuz olduğu ve otellerin boş kaldığı iddialarına tepki gösterdi. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Abone Ol

Son dönemde sosyal medyada yayılan Yunan adalarının çok ucuz olduğu ve Antalya’daki otellerin boş kaldığı iddiaları, otelciler tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, "Yanlış bir algı yaratılıyor. 'Oteller boş kaldı' ya da 'Otellerde misafirden daha fazla personel var' gibi iddialar gerçek dışı," dedi.

Doluluk Oranları Kabul Edilebilir Seviyede

Saatçioğlu, geçen yıla göre doluluk oranlarının %5-8 oranında azaldığını ve dolulukların %75 ile %95 arasında değiştiğini belirtti. "Ekonomik sıkıntılar var ve bu durumu göz ardı etmemek lazım. İnsanlar tatil planlarını yaparken daha dikkatli düşünüyor," diye ekledi.

Şampiyona Sonrası Rezervasyon Artışı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın etkisiyle 15 Temmuz'a kadar rezervasyonlarda azalma olduğunu belirten Saatçioğlu, "Ancak 15 Temmuz'dan sonra rezervasyonlarda artış yaşıyoruz. Özellikle yurt dışında yaşayan Türkler Antalya'ya gelmeye başladı," dedi.

Bodrum'daki Fiyat Farklılıkları

Bodrum’daki otel fiyatlarının Antalya’ya göre daha yüksek olduğunu belirten Saatçioğlu, "Otelcilerle restoranları ayırmak lazım. Bodrum’da restoranlardaki fahiş fiyatlar, otelcilerin kontrolü dışında," şeklinde konuştu.

Antalya'da 6 Milyonu Aştı

Beş yıldızlı otel genel müdürü İsmail Çağlar, Antalya'nın yüksek sezonun ilk ayı olan haziran sonu itibarıyla 6 milyon turist sayısını aştığını belirtti. Çağlar, "Geçen seneye göre %13 artış var. Ancak gelen turist sayısı ile rezervasyon sayılarında uyumsuzluk söz konusu," dedi.

Yatak Sayısı Her Yıl Artıyor

Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (ANTOPD) Başkanı Alp Özel, otellerdeki doluluk oranının düşüşünü her yıl artan yatak kapasitesine bağladı. "Rekor kırdığımız 2019'dan bu yana yatak kapasitesi %20 arttı," diye belirtti.

İç Pazarda Kurban Bayramı Etkisi

Özellikle iç pazarda tatil planlarının Kurban Bayramı döneminde yoğunlaştığını belirten Özel, Yunan adalarıyla ilgili ucuz algısının oluşturulmaya çalışıldığını ve bunun doğru olmadığını söyledi. "Yunan adalarında mütevazı pansiyonlar var, burada da aynı fiyatlara kalabileceğiniz birçok tesis var," dedi.