Güncel

Türk Aile Yapısı İçin MHP’den Çalıştay Atağı Geldi

MHP, aile yapısını korumak ve güçlendirmek amacıyla Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 14-15 Eylül'de akademisyen, siyasetçi ve STK'ların katılımıyla geniş kapsamlı bir çalıştay düzenleyecek

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla düzenlenecek çalıştay, "Güçlü Türk aile yapısı, sağlıklı toplum ve lider ülke Türkiye" vizyonu doğrultusunda 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, çalıştayın amacı ve ele alacağı konular hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Yurdakul, Türk milletinin temel direği olan ailenin, kültürel erozyon, ekonomik zorluklar ve toplumsal değerlerin aşınması gibi tehditlerle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Bu sorunlar çerçevesinde, MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu il başkanları ile parti kurullarının bir süredir çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Yurdakul, yürütülen bu çalışmalara ilişkin ön raporun Devlet Bahçeli'ye sunulmasının ardından, Bahçeli'nin aile kurumunu koruma, güçlendirme ve geleceğe hazırlama amacıyla bir çalıştay düzenlenmesi talimatı verdiğini ifade etti. 81 ilin KAÇEP başkanlarıyla gerçekleştirilen istişareler sonucunda, çalıştayın içeriği ülke çapında yapılan anketler, bilim insanlarıyla görüşmeler ve gözlemlerle belirlendi.

Çalıştayda aile kurumu, "Toplumsal ve Demografik Değişimlerin Aileye Etkisi, Küresel Tehditler Karşısında Aile ve Çocuklar, Dijital ve Madde Bağımlılığı, Bireyselleşme ve Modernleşme, Ekonomi, Eğitim, Sağlık, Din, Sosyal Hizmetler, Çevre, Anayasal Güvence ve Aile, Kültür ve Medeniyet" gibi başlıklar altında ele alınacak.

Yurdakul, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, siyasetçiler ve iş insanlarının da katılacağı çalıştayda mevcut durumun tespit edileceğini, risklerin ve çözüm önerilerinin birleştirileceğini söyledi. Çalıştayın sonuç bildirgesi Bahçeli'ye sunulup kamuoyuyla paylaşılacak.

Son olarak Yurdakul, çalıştayın amacının Türk aile yapısını korumak ve bu alanda bilimsel bir yol haritası oluşturmak olduğunu belirtti. MHP olarak çalıştay sonunda, ailelerin yaşam kalitesini artıracak, dijitalleşme döneminde aile dinamiklerini koruyacak ve ailelerin ani tehditler karşısında direnç geliştirme kapasitesini artıracak kanuni değişikliklerin gündeme getirileceğini vurguladı.