Güncel

Türk Silahlı Kuvvetlerine 2024 Yılı Muvazzaf Subay Alımı Başladı: İşte Başvuru Detayları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2024 yılı için en az dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunlarından muvazzaf subay adayı temini için başvuru kılavuzunu yayımladı. Kuvvet komutanlıklarında ve Milli Savunma Üniversitesi’nde görevlendirilecek subay adayları için başvuru işlemleri başladı. İşte başvurular ve sınav süreçlerine dair tüm detaylar...

Abone Ol

Subay adayları için başvuru süreci başladı

TSK, dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunlarından muvazzaf subay adaylarını temin etmek amacıyla 2024 yılı başvurularını resmi olarak başlattı. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra adaylar, belirlenen tarihlerde sınavlara çağrılacak. Adayların başvuru sürecinin ardından sınav ücretlerini yatırmaları gerekiyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından duyurulan bilgilere göre, sınav ücretleri T.C. Vakıflar Bankası'nın internet veya mobil bankacılık uygulamaları aracılığıyla ödenebilecek.

Sınav ücreti ödeme detayları

Adaylar, başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra sınav tarihleri duyurulacak ve bu duyuruya göre sınav ücretlerini ödemek zorunda olacak. Sınav ücreti, T.C. Vakıflar Bankası'nın internet bankacılığı, mobil bankacılık uygulaması veya ATM cihazları üzerinden yatırılacak. Ödeme işlemi sırasında, "Ödemeler" sekmesinden "Eğitim ve Sınav Ödemeleri" bölümüne girilerek "Milli Savunma Bakanlığı Personel Sınav Ödemeleri" seçeneği kullanılacak. Adayların TC Kimlik Numarası ile ödeme yapmaları gerekecek.