Güncel

Türkiye Genelinde Yüksek Sıcaklıklar ve Sağanak Yağışlar Etkili Olacak! İşte Ülke Geneli Hava Durumu

Hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar yüksek, bazı bölgelerde sağanak yağışlar görülüyor ve rüzgarlar etkili olmaya devam ediyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yeni hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre, yurdun kuzey bölgelerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul’un kuzey çevreleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında iç bölgelerde 1-3 derece azalma, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genel olarak kuzey yönlerden esecek; ancak yurdun güney kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ve ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında ise kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışlar bekleniyor, bu nedenle tedbirli olunmalı.

Meteoroloji, Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon için sarı kod uyarısı yaptı.

Ülkenin kuzeyinde sıcaklık mevsim normallerinde, güneyde ise yüksek sıcaklıklar devam ediyor. Çarşamba günü İstanbul az bulutlu olacak ve poyraz serinlik sağlayacak; sıcaklık 31-32 derece civarında olacak. Ancak Cuma’dan itibaren hava yeniden çok sıcak olacak. Ankara açık ve 30 derece, İzmir’de sıcaklık 36 derece, rüzgarlar ise kuvvetli ve kuru olduğu için serinlik sağlıyor. Bursa'da ise poyraz sert esiyor, sıcaklık 31 derece.

Antalya'da hava güneşli, bağıl nem düşük ve sıcaklık 38 dereceye ulaşıyor. Konyaaltı'nda deniz suyu sıcaklığı 32 dereceye çıktı.

Marmara'da rüzgar iki gün boyunca sert esmeye ve serinletmeye devam edecek. Gece sıcaklıkları ise bazı yerlerde 20 derecenin altına iniyor. Çanakkale ve Balıkesir 32, Edirne 35, Kocaeli 30 derece olarak ölçülüyor.

Cuma günü sıcak hava dalgası etkili olacak.

İç Anadolu'da güneşli hava devam ediyor ve sıcaklıklar kademeli olarak artacak. Eskişehir, Kayseri ve Konya 30, Sivas ise 26 derece.

Ege Bölgesi'nde yüksek sıcaklıklar sürerken, sahillerde sert rüzgarlar serinlik sağlıyor. Denizli 38, Manisa ve Muğla 36, Kütahya 27, Bodrum ise 37 derece.

Akdeniz Bölgesi güneşli ve bağıl nem düşük, bu nedenle güneş çarpması riski yüksek. Adana ve Kahramanmaraş 38, Mersin 35, Hatay ve Isparta 34 derece.

Karadeniz’de Sinop'tan Artvin'e kadar sağanaklar devam ediyor. Kastamonu kıyılarında da yerel yağışlar görülüyor. Bolu ve Trabzon 27, Kastamonu 26, Samsun ise 29 derece.

Doğu Anadolu'da Erzurum-Kars kesiminde yağmur bekleniyor, Malatya civarı ise güneşli. Erzurum 25, Malatya 33 derece.

Güneydoğu'da açık hava ve yüksek sıcaklıklar etkili. Gaziantep 38, Diyarbakır ve Şanlıurfa 39 derece.