Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, AA muhabirine, GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim tarafından hazırlanan "Türkiye'de Diyanet ve Din Hizmetleri Algısı Raporu"na dair değerlendirmelerde bulundu.

Martı, her yıl Başkanlık olarak Diyanet ve din hizmetleri algısını araştırdıklarını belirterek, Diyanet'in faaliyetlerinin toplumdaki yansımalarını ve vatandaşların hizmetlere olan memnuniyetini ölçtüklerini ifade etti.

Şişli'de 2 gündür kayıp olan 6 yaşındaki Şirin Elmas'ın cansız bedeni bulundu Şişli'de 2 gündür kayıp olan 6 yaşındaki Şirin Elmas'ın cansız bedeni bulundu

Bu yıl GENAR tarafından 27 ilde, 2500 kişiyle bir rapor hazırlandığını aktaran Martı, sonuçların kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Martı, 4-6 yaş Kur'an kursu eğitimlerinin Diyanet'in son dönemlerdeki en değerli girişimlerinden biri olduğunu belirterek, bu faaliyetlerin vatandaşlar arasında büyük kabul gördüğünü vurguladı. Ayrıca, bu kurslara olan talebin her geçen gün arttığını ve öğrenci sayısında ciddi bir artış yaşandığını dile getirdi.

Toplumun büyük bir kesiminin din görevlilerine güvendiğini vurgulayan Martı, bazı kesimlerin karalama kampanyalarına rağmen din görevlilerine güvenin yüzde 68-70 oranında olduğunu belirtti.

Umre hizmetlerine yönelik memnuniyetin yüzde 93 olduğunu ifade eden Martı, bu durumun hem organizasyon kalitesini hem de din görevlilerinin başarısını gösterdiğini dile getirdi.

Martı, resmi nikahların müftüler tarafından kıyılma talebinin arttığını söyleyerek, bu durumun hem bürokratik hem de manevi anlamda müftülerin hizmetlerine olan güveni gösterdiğini belirtti.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de kendini dindar olarak tanımlayanların oranının yüzde 60 olduğunu belirten Martı, dinin toplum için önemine ve dini bilginin yaygınlığına dair çarpıcı veriler paylaştı.

Martı, Diyanet'e olan beklentilerin arttığını ve toplumun olumlu görüşlerinin her geçen gün güçlendiğini ifade etti.