Güncel

Türkiye'den İsrail-Filistin gerilimine ilişkin açıklama: Hazırız!

Türkiye, İsrail-Filistin geriliminin tırmanmasına yönelik endişelerini dile getirdi. Sabah saatlerinde başlayan "Aksa Tufanı" operasyonuna verilen karşı saldırı, uluslararası gündemi meşgul ediyor. Dışişleri Bakanlığı, bölgede yaşanan sivil can kayıplarını şiddetle kınadığını belirtirken, sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesi için yapılan çağrıya vurgu yaptı.

Abone Ol

Hamas'ın sabah saatlerinde başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrasında İsrail'den karşı bir saldırı geldi. Oluşan bu duruma karşılık, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yaşanan sivil can kayıplarına yönelik ciddi endişelerini açıkladı ve bu kayıpları şiddetle kınadı.

Türkiye, taraflara itidal çağrısında bulunuyor

Yaşanan gerilimle ilgili olarak, Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığından itidal çağrısı geldi. Bakanlık, sivil can kayıplarının yanı sıra, şiddet eylemlerinin ve buna bağlı olarak yaşanan tırmanmaların kimseye fayda sağlamayacağına dikkat çekti. Bölgede sükunetin bir an önce tesis edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Türkiye'nin bölgeye dair katkısı devam ediyor

Dışişleri Bakanlığı, taraflara itidalle hareket etme ve ani adımlardan uzak durma çağrısında bulunurken, Türkiye'nin bölgedeki gelişmelere yönelik elimizden gelen tüm katkıyı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti. İlgili taraflarla yoğun temaslar sürdürüldüğü belirtilirken, iki devletli çözüm vizyonunun önemine dikkat çekildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, yaşanan bu gelişmelerin, iki devletli çözüm vizyonunun önemini bir kez daha ortaya koyduğuna işaret edildi. Tarafların, güç kullanımından vazgeçerek, bu vizyon doğrultusunda, gecikmeden kalıcı bir çözüm için çalışmaları gerektiği belirtildi.