ASAL Araştırma, 26 ilde yaptığı bir anketle vatandaşlara "Türkiye'nin mevcut siyasi partileri dışında yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var mı?" sorusunu sordu.

Anket, 10-17 Temmuz tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle gerçekleştirildi. Araştırma, "Türkiye Siyasi Gündem Temmuz 2024" başlığıyla, NUTS-2 sistemi baz alınarak 26 ilde, 0,95 güven aralığında ve +/- 1,95 hata payıyla CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemi kullanılarak yapıldı.

Ankete katılanların yüzde 38,2'si yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu belirtirken, yüzde 61,8'i mevcut partilerin yeterli olduğu görüşünü paylaştı.

Uzmanlardan Topuk Kanı Tartışması! Taramalar Kaçınılmaz Olmalı Uzmanlardan Topuk Kanı Tartışması! Taramalar Kaçınılmaz Olmalı

MEVCUT PARTİLERE GÜVEN SÜRÜYOR

Anket sonuçları, farklı demografik gruplardan katılımcılarla geniş bir yelpazede gerçekleştirildi ve mevcut partilere duyulan güvenin hala güçlü olduğunu ortaya koydu. Katılımcıların büyük bir kısmı, mevcut siyasi partilerin ülkenin sorunlarını çözebileceğine inandığını ifade etti.