Futbol dünyasında yüksek kâr vaadiyle dolandırıcılık yapan Seçil Erzan'ın benzeri bir dolandırıcılık vakası bu kez turizm sektöründe ortaya çıktı. Nettur Travel adlı bir turizm şirketinde çalışan Selin Çakmak, ucuz tatil vaadiyle 400 kişiden 80 milyon TL topladı ancak kimse tatile gidemedi.

Erken Seçim Anketinden Sürpriz Sonuçlar! CHP ve AK Parti Arasında Kıyasıya Yarış Erken Seçim Anketinden Sürpriz Sonuçlar! CHP ve AK Parti Arasında Kıyasıya Yarış

Yaklaşık 5 yıl önce kurulan bu sistem, 'saadet zinciri' mantığıyla çalışıyordu. Çakmak, müşterilere büyük şirketlerin çalışanlarını tatil çeki vererek ödüllendirdiğini, bu çeklerin uygun fiyata kendilerine devredildiğini ve bu sayede lüks tatil imkanlarının sunulduğunu iddia ediyordu. 800 bin lira değerindeki tatil çeklerini 230 bin liraya sattığını belirtiyordu.

Ancak aslında böyle bir tatil çeki yoktu. Çakmak, saadet zincirine katılan kişilerin parasıyla daha önce rezervasyon yapan kişileri tatile gönderiyordu. Sistem bu yaz tıkandı çünkü bazı turizm tesisleri vadeleri kısalttı ve peşin çalışmaya başladı. Tatil paketini alan kişiler, tatil zamanı geldiğinde rezervasyonlarının olmadığını öğrendi.

Mağdurlar, WhatsApp grupları kurarak Selin Çakmak'a ulaştılar. Çakmak, kaçmadığını, Nettur Travel şirketinin mallarının satılarak ödemelerin yapılacağını söyledi. Ancak Nettur Travel, Çakmak'ın şirketin bilgisi dışında iş yaptığını, ilişiğinin kesildiğini ve hukuki işlem başlattığını duyurdu. 50'den fazla mağdur savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Mağdur sayısının 400'ü aştığı ve vurgunun 80 milyon liradan fazla olduğu belirtiliyor.

Çakmak'ın kurduğu sistem, ilk yıllarda iyi işleyince müşteri sayısı arttı. Bu şekilde tatile gidenler, arkadaşlarına tavsiye ederek müşteri kitlesini genişletti. Ancak sonunda sistem patladı ve yüzlerce kişinin tatil hayali yarım kaldı.