Bakan Fidan Açıkladı: Iraklı Vatandaşlara Vize Serbestisi Başlıyor Bakan Fidan Açıkladı: Iraklı Vatandaşlara Vize Serbestisi Başlıyor

Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangınını helikopterle izleyen Bakan Yumaklı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde açıklamada bulundu. Bakan Yumaklı, bugün ülke genelinde 19 orman ve 23 kırsal alan yangını olmak üzere toplam 42 yangın çıktığını, Çanakkale Eceabat başta olmak üzere 3 yangının "üst risk grubu" olarak değerlendirildiğini belirtti.

Eceabat'taki yangının saat 09.51'de başladığını ve ilk müdahalenin 3 dakika içinde yapıldığını söyleyen Yumaklı, şiddetli rüzgarın (45 km/saatten fazla) yangının yayılmasına neden olduğunu ifade etti. Yangının yaklaşık 7 kilometrelik bir alana yayıldığını belirten Yumaklı, 57. Alay Şehitliği'nin yangından etkilenmediğini ancak tedbirlerin alındığını ve takiplerinin sürdüğünü ekledi. Yangına müdahale eden bir ekibin kaza geçirdiğini ama can kaybı yaşanmadığını ve ekibin tedavi sonrası tekrar göreve döndüğünü açıkladı.

Yumaklı, Bolu'nun Göynük ilçesi Bekirfakılar köyündeki yangının ormana sıçradığını ve ilk müdahalenin 12.56'da yapıldığını söyledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin yayıldığını belirten Yumaklı, 3 köyün risk altında olduğunu ve tedbiren Seferler köyünün boşaltıldığını aktardı.

Manisa'nın Gördes ilçesinde çıkan yangının da kırsal alandan ormana sıçradığını ve sıcaklık ile düşük nemin alevlerin yayılmasında etkili olduğunu belirten Yumaklı, Karayakuplar Mahallesi'nin tedbiren boşaltıldığını hatırlattı. Yangınlara 14 uçak, 31 helikopter, 265 kara aracı ve 1413 personel ile müdahale edildiğini, ayrıca kamu kurumları ve yerel yönetimlerin destek verdiğini ifade etti.

Yumaklı, yangınların 3 gün boyunca çok riskli olduğunu vurguladı ve vatandaşların yangına neden olabilecek eylemlerden kaçınmalarını istedi. Çanakkale, Bolu ve Manisa'ya geçmiş olsun dileklerini iletti ve gece boyunca devam eden çalışmalardan kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.