Güncel

Üniversite öğrencilerine müjde: Barınma desteği verilecek!

Yükseköğrenimle yeni tanışacak yaklaşık 900 bin öğrenci ve mevcut üniversite öğrencileri için barınma sorunu yine gündemde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisine bağlı belediyelere, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm getirilmesi için talimat gönderdiklerini duyurdu. CHP'li belediyeler, uygun tesis, lojman ve misafirhane gibi alanları öğrencilere açacak.

Abone Ol

Yeni akademik dönem yaklaşırken, Ahmet Akın özellikle büyük şehirlerde kira fiyatlarının "akıl almaz" seviyelere tırmandığına dikkat çekiyor. Türkiye genelindeki yurt kapasitesinin, öğrencilerin tüm barınma ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu ve yüz binlerce öğrencinin barınma sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

Belediyeler Sahada

Ahmet Akın, CHP'li belediyelerin barınma sorununu çözmek için tüm kolları sıvadıklarını belirtti. Akın, "Üniversite öğrencilerinin bu zorlu dönemde yanlarında olacağız. Belediyelerimiz, barınma ihtiyacı için üniversite öğrencilerinin yanında olacak. Mevcut tesislerimiz öğrencilerimize açılacak," dedi.

Hayırseverlere Çağrı

Ahmet Akın ayrıca, belediyelerin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri için hayırsever vatandaşlara burs veya nakdi yardım yapmaları konusunda aracı olacaklarını söyledi. "Fiziki barınma imkanının yanı sıra, üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak için de elimizden geleni yapacağız," diyen Akın, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin katkısını beklediklerini ifade etti.

Öğrencilere Destek

Kira fiyatlarının gözle görülür bir şekilde arttığı ve özel yurt fiyatlarının birçok öğrenci için ulaşılamaz olduğu bu dönemde, belediyelerin atacağı adımlar, öğrencilere büyük bir nefes aldırabilir. Benzer uygulamaları diğer partilere ait belediyelerin de yapması bekleniyor.