Fenerbahçe'nin Eski Yıldızı Serhat Akın Silahlı Saldırıya Uğradı Fenerbahçe'nin Eski Yıldızı Serhat Akın Silahlı Saldırıya Uğradı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu yıl açılan dijital ve yapay zeka temelli 73 ön lisans ve lisans programının yoğun bir ilgi gördüğünü ve doluluk oranının %100 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nın açılışında konuşan Özvar, üniversitelerin, özellikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki öğrenciler için özel bir hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

Özvar, Türkiye'nin yükseköğretim göstergelerindeki başarısına dikkat çekerek, ülkenin 2024 Bologna Süreci Uygulama Raporu'nda olumlu bir performans sergilediğini belirtti. Ayrıca, Azerbaycan'da açılan Türkiye Azerbaycan Üniversitesi'nin de başarılı öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü, ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe Üniversitesi tarafından başlatılan programlara bu yıl 86 öğrencinin yerleştiğini açıkladı.

Bu programların kalitesine yönelik özel bir dikkat talep eden Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimdeki başarısını daha da ileriye taşımak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.