Üniversite eğitimi alan gençlerin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla Menemen Belediyesi önemli bir adım attı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yeni üniversite öğrencilerine ve bu yıl mezun olanlara yönelik 5 bin TL maddi destek sağlanacağını duyurdu.

Menemen Belediyesi, Gençlere Maddi Destek Sağlama Kararı Aldı

Gençlerin üniversite eğitimleri boyunca karşılaşabilecekleri maddi zorlukları hafifletmek amacıyla Menemen Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu destek programı, ilçenin gençlerinin bilim, sanat ve kalkınma alanlarında başarılı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyor.

Başkan Vekili Pehlivan'ın Açıklamaları

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gençleri sadece sözlerle değil, maddi olarak da destekleyerek ilçeden bilim, sanat ve kalkınma alanlarında başarılı bireylerin yetişmesini amaçladıklarını belirtti. Pehlivan, aynı zamanda Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücretlerini de karşıladıklarını ve bu destekle birlikte lisans ve ön lisans düzeyinde üniversitelerin örgün eğitim programlarını kazanan ve mezun olan gençlere toplamda 5 bin TL destek sağlanacağını ifade etti.

Gençlerin Başarılarına İnanıyoruz

Pehlivan, Menemen Belediyesi olarak gençlerin milli ve manevi değerlere sahip, ülkeyi uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden bireyler olmaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Maddi destek sağlamanın yanı sıra gençlerin başarılarına inandıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını belirten Pehlivan, destek başvuru süreci hakkında da bilgi verdi.

Başvuru Detayları

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt belgesi ve üniversite mezuniyet belgesi ile Menemen Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvuru yapmanın gerektiğini söyleyen Pehlivan, "Menemenli gençlerimiz için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" mesajını iletti.