Güncel

Ünlü ekonomistten flaş açıklama: Türkiye'nin yüzde 38 enflasyon hedefini tutturması mümkün değil

Türkiye ekonomisindeki mevcut durumu değerlendiren eski Hazine Müsteşarı ve ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın yüzde 38 olarak belirlediği yıl sonu enflasyon tahmininin gerçekleşmesinin zor olduğunu belirtti. Eğilmez, Hazine'nin yüksek nakit açığının, enflasyon hedeflerine ulaşmayı güçleştireceğini dile getirdi.

Abone Ol

Hazine'nin Nakit Açığı

Eğilmez, Türkiye ekonomisinin çeşitli alanlarda kaydettiği ilerlemelere işaret etse de, Hazine'nin 807 milyar TL'lik nakit açığının, enflasyonla mücadelede ciddi bir engel teşkil ettiğini söyledi. 

Olumlu Ekonomik Sinyaller

Türkiye'nin risk primindeki düşüş ve kredi derecelerindeki iyileşmeler gibi olumlu gelişmeler, ekonomik iyileşme için umut verici işaretler sunuyor. Ancak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36'dan 38'e çıkarması, ekonomik zorlukların üstesinden gelinmesi gerektiğini gösteriyor.

Dr. Eğilmez, Türkiye'nin ekonomik istikrarını sağlamak ve sürdürülebilir büyüme için mali disipline odaklanılması gerektiğini vurgulayarak, ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerin yeterli olmadığını ve daha radikal adımların atılmasının zorunluluğuna işaret etti.