2024 yılı uzman öğretmenlik başvuruları merakla bekleniyor. Anayasa Mahkemesi'nin öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili iptal kararı sonrası gözler TBMM'den çıkacak yeni düzenlemeye çevrildi. Öğretmenler, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uzman öğretmenlik başvurularının ne zaman alınacağını öğrenmek istiyor.

Öğretmenlik meslek kanunu kapsamında uzman öğretmen olabilmek için, öğretmenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Özellikle 10 yıllık hizmet süresini doldurmuş olan öğretmenler, kariyer basamaklarında ilerleyebiliyor. Ancak, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı nedeniyle, söz konusu kanun yeniden düzenlenip yürürlüğe girene kadar bu başvuruların alınması mümkün olmayacak.

Yeni düzenleme ile beraber, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kriterlerinde önemli değişiklikler beklenmiyor. Ancak, öğretmenlik meslek kanununun TBMM'nin 1 Ekim'de açılacak oturumunda ana gündem maddesi olması bekleniyor. Kanun, eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına karşı önleyici tedbirleri de içerecek şekilde yeniden düzenlenecek. Yeni düzenlemenin ardından, uzman öğretmen olacak personel, tazminatlarını en erken Ocak 2025'te alabilecek.

Ankara'da Kan Donduran Vahşet: Yavru Köpeği Dirgenle Öldürdü Ankara'da Kan Donduran Vahşet: Yavru Köpeği Dirgenle Öldürdü

Bu süreçte öğretmenler, meclisten çıkacak yeni düzenlemeyi yakından takip ediyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, uzman öğretmenlik başvurularının tarihi netleşecek ve öğretmenler başvurularını yapabilecek.