Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Asım Enhoş'un uyarısına göre, elektronik sigara kullanımı kalp krizi riskini iki katına çıkarabilir. Elektronik sigaralar, nikotin içeren sıvıları ısıtarak aerosol formunda maddeler yayar. Bu aerosoller, akciğerlere zarar vererek kalp sağlığını olumsuz etkiler. Enhoş, elektronik sigaraların kalp ritmini hızlandırıp kan basıncını artırarak damar daralmasına ve kalp krizi riskine neden olabileceğini belirtti.

Abdulkadir Uraloğlu Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmaları inceledi Abdulkadir Uraloğlu Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmaları inceledi

Araştırmalar, elektronik sigara kullananlarda kalp krizi riskinin normal sigara kullananlarla benzer şekilde arttığını ortaya koyuyor. Normal sigaralardaki katran ve karbonmonoksit yerine, elektronik sigaralarda kullanılan gliserin ve glikol gibi maddeler, ısıtıldıklarında formaldehit gibi zararlı bileşenlere dönüşebiliyor ve bu da damar inflamasyonuna yol açabiliyor. Ayrıca, elektronik sigaraların daha sık tüketilmesi bağışıklık sistemini zayıflatıp enfeksiyonlara karşı savunmasız hale getirebilir.