Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelge doğrultusunda, İstanbul'da ikili eğitim veren okullarda ders süreleri kısaltıldı. İstanbul Valiliği, 34 ilçedeki okullarda ders sürelerini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürdü.

MEB'in yayımladığı genelgeye dayanan bu düzenleme, ikili eğitim yapan okulları kapsıyor. Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin öğrencilerin eğitim sürecini aksatmadan planlanması gerektiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine gönderilen genelgede, mevcut ileri saat uygulamasının devam edeceği ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre eğitim yılının 180 iş gününden az olmayacağı belirtildi.

Yargıya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de Yargıya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

Genelgede ayrıca, ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda valiliklerin yetkili olduğu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde çalışma saatlerinin bölgesel şartlara göre valiliklerce belirlenebileceği ifade edildi. Gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla yaz saati uygulamasının sürdürüleceği ve bu kapsamda ders saatlerinin toplumsal koşullar ve gün doğumu-batımı saatlerine göre planlanacağı açıklandı.