Ekonomi

Vergiler neden yükseliyor? Vergiler yükselmeye devam edecek mi? Bakan Bolat'tan flaş vergi açıklaması

Son dönemde vergi düzenlemelerinin nedeni ne? İşte Bakan Bolat cevabını verdi.

Abone Ol

 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, vergi oranlarının yükselmesi ve ek MTV'nin alınmasına dair birtakım açıklamalar yaptı. Ömer Bolat, söz konusu vergi düzenlemeleri için "deprem için milli dayanışma paketidir" açıklamasında bulundu.

 Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamasının tamamı şöyle:

“20 yıldır çok güzel kamu mali disiplini sağlandı, kamu borçlanmasının milli gelire oranı yüzde 35… Peki geçen hafta alınan kararları neden aldınız derseniz, 2023 bütçemiz 4,2 trilyon. Türkiye bütçesinin yarısı kadar rakamın depremden etkilenen 11 ile, özellikle de 4’üne harcanması gerekiyor. Hükümet bunu yapıyor. Kalıcı konutların yarısının planlaması yapıldı. 319 bin daire bir yıl bitmeden teslim edilecek. Bu nedenle ciddi bir bütçe açığı ortaya çıkacaktı, o nedenle 1,1 trilyonluk ek bütçe çıkarıldı, KDV oranları artırıldı, kurumlar vergisi yükseltildi. Ancak burada ihracat yapanlar için 5 puan indirim şeklinde bir pozitif ayrımcılık var. Bu da ihracat gelirlerini artırmak için yapıldı. Bunun adı ‘deprem için milli dayanışma paketidir’. Bunu yaparken de emekliler, işçiler ve memurlar için verilen vaatler de unutulmadı. Enflasyondan zarar gören sabit gelirli kesimin satın alma gücü korunmalıydı. Bu parametreler için de denklemi eşitlemek yani dengelemek durumundayız.”

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi