Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığımızı güçlendirmek adına sağlıklı beslenmek oldukça hayati önem taşıyor. Kırmızı pancarın tam bir antioksidan deposu olduğunu daha önce duydunuz mu?

İçeriğinde C, E, A, K, B6, B12, B9 VE P vitamini gibi çok önemli vitaminlerinin yanında bileşiğinde manganez, potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko, selenyum ve demir gibi mineralleri de barındıran kırmızı pancar, karaciğerdeki toksinleri vücuttan atar. karaciğerdeki yağlanmanın giderilemsinde de oldukça etkilidir.

Kırmızı pancar aynı zamanda tansiyon düşürme özelliğine sahip. İçeriğindeki C vitamini etkisiyle bilişsel fonksiyonların iyileşmesini de sağlar. Beyin hücrelerinin kanlanmasındaki azalma, bunama ve benzeri rahatsızlıklara yol açar. Kırmızı pancar tam bu noktada bu riski ortadan kaldırmada oldukça etkilidir.

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU İÇECEĞİN TARİFİ

KULLANILACAK MALZEMELER
1 adet kırmızı pancar
Mutfak robotu veya katı meyve sıkacağı

HAZIRLANIŞI
''Pancarların taze olması en temel noktalardan biridir. Çiğ pancar veya haşlanmış pancar da içeceğin yapımı için kullanabilir. Katı meyve sıkacağınız varsa pancarı önceden haşlamanıza gerek yok. Pancarın üst kısmını kesin ve güzelce yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağına koyun ve çalıştırın. İşte pancar suyunuz hazır.

Eğer blender veya mutfak robotu ile hazırlayacaksanız öncesinde pancarı haşlamanızı tavsiye ederiz. Pancar yumuşak olacağından bir blender yardımıyla kolay bir şekilde suyunu çıkarabilirsiniz.

Dilerseniz tatlandırmak adına, elma, limon, havuç ve zencefil gibi besinleri de ekleyebilirsiniz.

Pancar suyunu hazırladıktan sonra çok fazla bekletmemeniz gerekir. En fazla 1-2 gün içerisinde içmelisiniz. Günde 1 su bardağından fazla tüketmemelisiniz.

Uyarılar; eğer düşük tansiyona sahipseniz, diyabetseniz, alerjik bünyeniz varsa, böbrek taşınız varsa pancar suyu tüketmemeniz tavsiye edilir.''

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi