X’in küresel hükümet ilişkileri departmanından yapılan açıklamada, Brezilya Yüksek Mahkemesi Başkanı Alexandre de Moraes’in X’in yasal temsilcilerini sansür emirlerine uymadıkları takdirde tutuklamakla tehdit ettiği ifade edildi. Moraes’in bu emirleri gizli bir şekilde yürüttüğü ve Yüksek Mahkeme’ye yapılan başvuruların dikkate alınmadığı vurgulandı. Ayrıca, Brezilya halkının bu emirlerden haberdar edilmediği belirtilirken, X’in Brezilya’daki personelinin bu içeriklerin engellenmesi sürecinde herhangi bir sorumluluğu ya da kontrolü olmadığı da açıklandı.

X, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Personelimizin güvenliği bizim için öncelikli olduğundan, Brezilya'daki ofisimizi hemen kapatma kararı aldık. Moraes'in tehditlerine karşı bu adımı atmak zorunda kaldık. Ancak bu durumdan sadece Moraes sorumludur."

X, Brezilya'da hizmet vermeye devam edecek

Brezilya ofisinin kapanmasına rağmen, X platformunun ülkede hizmet vermeye devam edeceği açıklandı. Şirket, Brezilya'daki kullanıcılar için herhangi bir erişim kısıtlaması olmayacağını belirtti.

Elon Musk: zor bir karar

Bugün resmen başladı: İkinci el araç satışında yeni dönem Bugün resmen başladı: İkinci el araç satışında yeni dönem

X'in sahibi Elon Musk da konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Musk, Brezilya'daki ofisi kapatma kararının zor bir adım olduğunu, ancak Moraes’in yasadışı gizli sansür ve özel bilgi taleplerine boyun eğmenin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Musk, "Eğer bu taleplere boyun eğseydik, bu hareketlerimizi açıkça savunamazdık" dedi.