Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davasında önemli bir karara imza atarak, eşinin akrabalarıyla görüşmek istemeyen ve onlara kötü davranan kişiyi kusurlu buldu. Karar, Ankara'da bir kadının, eşinin kendisine şiddet uyguladığı, ailesinin evliliklerine müdahalesine ses çıkarmadığı ve kumar oynama alışkanlığı nedeniyle evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını öne sürerek açtığı boşanma davasında alındı.

Ankara 7. Aile Mahkemesi, kadının kocasının akrabalarıyla görüşmeyi reddetmesini ve onlara kötü davranmasını az kusur olarak değerlendirirken, kumar oynayarak evliliği ekonomik olarak zora sokan kocayı ise ağır kusurlu buldu. Mahkeme, tarafların boşanmasına ve kadına 60 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Ancak, yerel mahkeme kararına yapılan itiraz üzerine dosya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı. İstinaf Mahkemesi, tarafların kusur oranlarını eşit buldu ve kadına verilen tazminat kararını kaldırdı. Kadın, bu kararı temyiz etti.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise istinaf mahkemesinin kararında hukuka aykırılık bulunmadığına hükmederek, temyiz talebini reddetti ve kararı onadı. Bu kararla, eşin akrabalarıyla görüşmeme ve onlara kötü davranma durumu boşanma davalarında kusur sayılmış oldu.