Güncel

Yargıtay'dan karar çıktı! Ünlü havayolu şirketi iflas etti

Ülkemizin ünlü hava yolu şirketlerinden biri olan Atlasglobal'in (Atlasjet Havacılık A.Ş.) iflasına yönelik yeni gelişmeler görüldü. 3 yıl önce Haziran ayında iflasını duyuran şirket hakkında Yargıtay iflas kararını onayladı.

Abone Ol

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran 2021 tarihinde Atlasglobal'in iflasına karar aldı. Söz konusu karar, İstinaf Mahkemesi'ne sevk edildi. İstinaf Mahkemesi, Türk Ticaret Kanunu'nun 376/3. maddesi kapsamında şirket yönetim kurulunun iflas talebi olması gerektiğini vurguayarak, dosya kapsamında böyle bir kararın olmadığına dikkat çekti ve Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin iflas kararını sonlandırdı.

İFLAS KARARI KALDIRILDI

İstinaf Mahkemesi tarafından alınan karar kapsamında dosya, yargılamanın doğru bir şekilde uygulanması için tekrar Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne evk edildi. 2022 Eylül ayında alınmış olan kararla Atlasglobal'in iflas kararı kaldırıldı ve Ocak 2023'te yeni bir duruşmaa gidildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), 22 Eylül 2022 tarihinde iflasın silinmesi konusunu karara bağladı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, dosyayı yeniden değerlendirdi ve eksik olarak açıklanan belgelerin dava dosyasında yer aldığının altını çizerek açık yargılamayı bitirdi.

YARGITAY'DAN KARAR ÇIKTI

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 19 Ocak 2023 tarihinde Atlasglobal'in iflası tekrardan karara bağlandı. Dosya ardındna Yargıtay'a ulaştı ve Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, iflas kararını oy birliğiyle kabul etti. Yargıtay, kararın bir örneğinin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi'ne iletilmesini de talep etti.