Maaşlara rekor zam geldi! En düşük maaş 63 bin lira... Maaşlara rekor zam geldi! En düşük maaş 63 bin lira...

1 milyonu aşkın başvuru alındı

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında bugüne kadar 1 milyon 225 bin bağımsız bölüm için başvuru alındığını belirten Bakan Kurum, projelerin vatandaşlarla birlikte el ele verilerek hayata geçirildiğini vurguladı. Bakan, yeni başvuru döneminde vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik iyileştirmeler yapıldığını ve kampanyanın daha hızlı ilerleyeceğini belirtti.

Projelerde iyileştirmeler yapılıyor

Bakan Kurum, yeni dönemde projelere otopark ve sığınak alanlarının dahil edilmediğini ve bu alanların proje metrekaresinin dışında tutulacağını söyledi. Bu düzenleme ile hak kayıplarının önüne geçileceğini belirtti. Ayrıca, yüklenici firmalara yönelik bir düzenleme ile işe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30'unun hemen ödeneceğini duyuran Kurum, bu sayede işlerin hızlanacağını vurguladı.

Yeni projelerde temeller atılıyor

Bakan Kurum, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde başlatılacak olan yeni projeler hakkında da bilgi verdi. Bağcılar Yenimahalle Ece Sitesi, Güngören Tozkoparan, Kartal Orhantepe, Küçükçekmece Güneş Sitesi ve Üsküdar Basko Sitesi'nde, "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında toplamda 4 bin 408 ev ve dükkanın temellerinin yakında atılacağını açıkladı. Kurum, bu yeni projelerin İstanbul'u depreme hazırlıklı hale getirme yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi.