MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

Piyasalarda hareketlilik devam ederken, yatırımcılar gözlerini yıl sonu dolar tahminlerine çevirdi. Ekonomist Tuğba Ekin'in analizine göre, dolar/TL'nin 38-40 TL aralığında olabileceği öngörülüyor. Ancak, piyasada belirsizlikler sürerken, bu tahmin yatırımcıları bir miktar tedirgin ediyor.

Öte yandan, altın fiyatları son dönemdeki FED'in faiz indirimi beklentileriyle dalgalanıyor. Ons altında yaşanan geri çekilme, dolar endeksindeki güçlenme ve riskli varlıklara olan talebin artmasıyla bağlantılı olarak gözlemleniyor. Gram altında ise sakin bir seyir devam ederken, ay sonuna kadar belirli bir yükseliş bekleniyor.

Borsa İstanbul'da ise yatırımcılar, sektörel ayrışmalar ve beklentiler doğrultusunda pozisyonlarını şekillendiriyor. Turizm, ulaştırma, gıda-içecek ve inşaat sektörlerinin bu dönemde öne çıkabileceği düşünülüyor. Ancak, piyasada belirsizliklerin sürmesi ve küresel gelişmelerin etkisi, yatırımcıları dikkatli olmaya yönlendiriyor.