MEB, öğrencilerin yılda 200 gün okula gitmelerini sağlayacak bir eğitim takvimi üzerinde çalışıyor. Bu, mevcut 180 eğitim iş günü süresinin artırılması anlamına geliyor. Kasım ve nisan aylarında uygulanan birer haftalık ara tatil uygulaması ise devam edecek. Böylece, öğrenciler ara tatillerini koruyarak daha fazla eğitim alacak.
Yeni Takvim ve Tatil Düzenlemesi
Sabah gazetesinin haberine göre, MEB'in eğitim-öğretim yapılan iş günlerini uzatma çalışmaları kapsamında, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın 9 Eylül 2024'te başlaması planlanıyor. Bu düzenlemeyle, yaz tatili süresinden kısarak eğitim süresinin artırılması amaçlanıyor. Böylece, öğrencilerin tatil öncesi ve sonrasındaki verimsiz geçen sürelerin önüne geçilmesi ve daha verimli bir eğitim süreci hedefleniyor.
Tatil ve Eğitim Sürelerindeki Değişiklikler
Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü, birinci ve ikinci dönem olmak üzere toplam 180 gün olarak belirlenmiş durumda. Ancak kar tatilleri, hava muhalefeti gibi nedenlerle bu süre kısalabiliyor. Yeni düzenlemeyle, bu sürenin 200 güne çıkarılması ve böylece gelişmiş ülkelerdeki eğitim gün sayısına ulaşılması hedefleniyor. Resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonları hariç tutularak yapılan bu hesaplama, eğitimde daha fazla süreklilik ve verimlilik sağlamayı amaçlıyor.