Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan kılavuz kapsamında, öğretmenler yaz tatilinde ek gelir elde edebilecekler. Destekleme ve yetiştirme kursları sayesinde, belirli branşlardaki öğretmenler öğrencilere ders vererek ayda 30 bin TL'nin üzerinde ek gelir elde edebilecek. İşte detaylar..
 

Destekleme ve Yetiştirme Kursları

MEB, yaz tatilinde öğrencilerin hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlamak amacıyla destekleme ve yetiştirme kursları düzenleme kararı aldı. Bu kurslarda öğretmenlere verilecek ders saatleri ve ödemelerle ilgili bir kılavuz yayınlandı.

İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat! İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat!

Hangi Öğretmenler Yararlanabilir?

Kurs verme yetkisi, özellikle bilişim teknolojileri, müzik, görsel sanatlar ve beden eğitimi öğretmenlerine tanınmıştır. Bu öğretmenler, yaz tatili boyunca öğrencilere ders verebilecekler.

Ders Saatleri ve Ödeme Detayları

  • Günlük Ders Saati: Öğretmenler günde 6 saat ders verebilir.
  • Haftalık Ders Saati: Haftada toplam 30 saat ders verilebilir.
  • Aylık Ders Saati: Yaz tatili boyunca toplamda 120 saat ders verilebilir.

Ücretlendirme

  • Ders Başına Ücret: Destekleme ve yetiştirme kurslarının ücretleri yaz tatilinde 2 katı olarak ödenecek ve her bir ders saati için öğretmenlere 252 TL ödeme yapılacaktır.
  • Aylık Gelir: 120 saat ders veren bir öğretmen, ay sonunda toplamda 30.250 TL ek gelir elde edecektir.