İstanbul'da bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olduktan sonra annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ediyor. Cezaevi şartlarına itiraz eden Cihantimur, New Jersey'deki başka bir merkeze nakledildi. Ancak avukatları, bu yeni cezaevinin uzaklığı nedeniyle Cihantimur'un akıl sağlığının risk altında olduğunu belirtti.

Devlete para ödemeyen '30 bin hayalet' yakalandı! Devlete para ödemeyen '30 bin hayalet' yakalandı!

1 Mart'ta İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kazada, Timur Cihantimur'un ehliyetsiz kullandığı araç, arızalanan bir ATV'ye çarparak Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Kaza sonrası annesi Eylem Tok ile birlikte olay yerinden uzaklaşan Cihantimur, önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçtı.

Timur Cihantimur, 12 Temmuz'da Connecticut'taki Manson Gençlik Enstitüsü'nden New Jersey'deki Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi'ne nakledildi. Avukatları, mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafenin rutin görüşmeleri zorlaştıracağını ve müvekkillerinin akıl sağlığını riske atacağını öne sürdü.

Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine ilişkin karar süreci devam ediyor. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığı tarafından ABD yetkili makamlarına iletildi.