Güncel

Yediemin'de 750 milyon liralık vurgun: İcra memurları, noter görevlileri ve zabıt katipleri gözaltında...

İstanbul merkezli operasyonla, yediemin dolandırıcılığına karışan bir çete çökertildi. Operasyonda, kamu görevlilerinin de dahil olduğu 27 kişi gözaltına alındı. Çalınan araçlar arasında Rıza Zarrab'a ait bir araç da bulunuyor.

Abone Ol

Yediemin otoparklarında bulunan hacizli araçları sahte evraklarla çıkararak başka kişilerin üzerine kaydeden bir çete, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla çökertildi. Çetenin, icra memurları, noter çalışanları ve zabıt katipleri gibi kamu görevlileri ile işbirliği yaparak toplamda 49 aracı yasa dışı yollarla satmaya çalıştığı belirlendi.

750 milyon liralık dolandırıcılık

İstanbul merkezli olarak 8 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, çetenin yediemin otoparklarında bulunan araçları sahte belgelerle noterlerden alarak üzerlerine geçirdiği ve bu araçları satışa çıkardığı tespit edildi. Operasyon sonucunda 750 milyon lira değerinde bir dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Çete üyeleri, araçları sahte ihale belgeleri ile satın almış gibi gösterip, noterden resmi evrak alarak üzerlerine kaydediyordu. Daha sonra bu araçlar otoparklardan çıkarılıyor ve dikkat çekmemek için örgüt üyeleri arasında el değiştiriyordu.

Operasyonun detayları ve gözaltılar

Operasyon kapsamında 27 kişi gözaltına alındı, bu kişiler arasında 7 kamu görevlisi de bulunuyor. Çetenin 31 aracı otoparklardan çıkarması önlendi, 22 araç ise sahte belgelerle tescil edilerek satıldığı anlaşıldı. Satılan 18 araç ele geçirilirken, diğer araçlar için incelemeler sürüyor. Operasyon sırasında, çalınan araçlar arasında İranlı iş insanı Rıza Zarrab'a ait bir aracın da bulunduğu öğrenildi. Bu aracın, hacizli olduğu ve yediemin otoparkında beklediği sırada çalındığı belirtildi.