Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

Yeni ay akrep burcunda gerçekleşeceği için aklımıza ilkgelen kaos, dönüşüm ve şifa oluyor. Mars-Uranüs karşıtlığında gerçekleşecek yeniay için de kaotik diyebiliz, çünkü Uranüs kaos ve kargaşa ile alakalıdır. Yeniay esnasında Ceres de hem Mars’a hem de yeniaya çok yakın derecede yerleşiyor. Ceres gıda ile alakalıdır. Gıda fiyatları, gıda yardımı konusunda kriz yaratan durumlar olabilir. Jüpiter’in Boğa burcunda geriliyor olması ve 28 Ekim tutulmasında Mars ile karşıtlığı zaten gıda fiyatlarındaki enflasyonun artışını düşündürmekteydi. Şimdi bu daha da tetiklenebilir.

Yeni ay' ın genel konuları; Nükleer, kimyasal saldırılar veya nükleerle ilgili protestolar, Teknolojiyle ilgili kesintiler, sıkıntılar, Elektrik kontak kaynaklı yangınlar, Elektrik ve elektronikle ilgili sıkıntılar, Otorite Figürlerine Yönelik Protesto.

Mars enerji ile de alakalıdır ve bu stresli açılar altında enerjide de krizi tetikleyebilir. Akrep burcunda bu yeniayın sert açılarda olması petrol fiyatlarını, enerji fiyatlarını tekrar yukarı çekebilir. Mars’ın savaş ve agresyon, silahlarla ilişkilendirilmesinin yanı sıra, karşıt açıda olduğu Uranüs nükleer konusuyla da alakalıdır. Nükleerle ilgili konular risk unsuru olarak dikkat çekebilir bu sıralar. Bu bağlamda 12 Kasım ve 13 Kasım tarihleri özellikle dikkat çekmektedir.

13 Kasım’da Mars-Uranüs karşıtlığı ile gerçekleşecek yeniay ve devamında gelecek 18 Kasım’daki Güneş-Mars kavuşumuyla birlikte uluslararası alanda yeni bir politik deprem ya da sarsıntı içerisine girilebilir. Tabii bunun finansal etkileri de olabilir.

Türkiye bu yeni aydan masıl etki alıyor; 
Akrep burcundaki yeniay ve bu esnada çok aktif olan Mars-Uranüs karşıtlığı ülkemiz astroloji haritasının Venüs ve Jüpiter gezegenlerini tetikliyor, venüs/jüpiter orta noktasına düşüyor. Haliyle finansal konularda önemli streslere işaret ediyor. Haritamızın 5.evi etki alıyor. Dolayısıyla diplomatlar ve uluslararası alanda görev yapan elçiler, arabulucularla ilgili konularda stresler olasıdır. Çocuklarla, gençlerle, sanatçılarla ilgili konularda da stresler olasıdır.