The New York Times, Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümü ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. ABD merkezli gazete, Haniye'nin füzeyle değil, aylar önce Tahran'daki konukevine sokulan bir bombayla öldürüldüğünü yazdı.

MİT koordine ediyor: Ankara'da ABD ile Rusya arasında esir takası MİT koordine ediyor: Ankara'da ABD ile Rusya arasında esir takası

New York Times'a göre, Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı misafirhaneye gizlice sokulan uzaktan kumandalı bir bomba ile öldürüldü. Haberde, aralarında iki İranlı ve bir ABD'li yetkilinin de bulunduğu kaynaklara dayandırılarak, patlayıcı cihazın yaklaşık iki ay önce Tahran'daki Devrim Muhafızları binasına gizlice sokulduğu belirtildi.

Devrim Muhafızları'ndan Açıklama

Devrim Muhafızları üyesi olan İranlı yetkililer, patlayıcının hassaslığının, 2020 yılında bir Mossad ekibinin İranlı üst düzey nükleer bilimci Mohsen Fakhrizadeh'i öldürmek için kullandığı uzaktan kumandalı makineli tüfeği andırdığını söyledi. Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili olarak İsrail'den resmi bir açıklama gelmedi, ancak suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

İsrailli İstihbarat Yetkilileri Bilgi Verdi

NYT'nin haberinde, "İsrailli istihbarat yetkililerinin operasyonun hemen ardından ABD ve diğer Batılı hükümetlere operasyonun detayları hakkında bilgi verdiği" belirtildi. Haberde ayrıca, "adlarının açıklanmasını istemeyen bazı ABD'li yetkililerin" suikasttan İsrail'in sorumlu olduğu "değerlendirmesine" ulaştıkları ifade edildi.