YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt

Alışveriş merkezlerinden ya da internet üzerinden satın alınan yeni kıyafetlerin yıkanmadan giyilmesi, sağlık açısından büyük riskler taşıyor. Uzmanlar, bu kıyafetlerde bulunan kimyasalların ve önceki kullanıcıların bıraktığı mikropların, ciltte ciddi problemlere yol açabileceğini belirtti.

Yıkanmadan giyilen kıyafetler ciltte tahrişlere neden oluyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Necla Eryılmaz, mağazadan alınan kıyafetlerin temiz gibi göründüğünü, ancak yıkanmadan giyildiklerinde ciltte kızarıklık ve tahrişlere neden olabileceğini belirtti. Eryılmaz, özellikle bebek ve çocukların ciltlerinin daha hassas olduğunu ve bu kıyafetlerin atopik ciltlerde ciddi sorunlar oluşturabileceğini ifade etti. 

Kimyasal ve bakteriyel riskler artıyor

Dr. Eryılmaz, kıyafetlerin yıkanmamasının sadece kimyasal kirlenme riski taşımadığını, aynı zamanda bakteriyel ve viral enfeksiyonlara da yol açabileceğini söyledi. İnternet üzerinden alınan kıyafetlerin genellikle denenmiş olduğunu ve bu kıyafetlerin bakteriyel enfeksiyonlar veya uyuz gibi parazitik hastalıklar taşıyabileceğini belirtti. Eryılmaz, uyuz gibi parazitik enfeksiyonların kıyafetle bulaşabileceğini ve kıyafetlerin yüksek sıcaklıkta yıkanmasının bu riski azaltabileceğini ekledi.