LC Waikiki Çalışanı Muhammed Yavuz'un Öldüğü Olayın Detayları Ortaya Çıktı LC Waikiki Çalışanı Muhammed Yavuz'un Öldüğü Olayın Detayları Ortaya Çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürürlüğe giren Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) çerçevesinde, eğitim alanında önemli bir değişiklik gerçekleştirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte, öğretmen adaylarının eğitim süreçlerine katkı sağlayacak Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve ek ders uygulamaları da güncellenecek.

Yeni ÖMK ile birlikte, öğretmen adaylarının sadece KPSS'den başarılı olmalarının yetersiz olduğu ifade ediliyor. Artık öğretmen adaylarının, MEB'e bağlı yeni Milli Eğitim Akademisi'nde belirli bir eğitimden geçmeleri gerekecek. Akademinin eğitim süreçlerinde görev alacak eğitmenler de yeni düzenlemeyle belirlendi.

Madde 31: Eğitim Personelinin Görevlendirilmesi

Yeni düzenlemeye göre, Akademi'de görev alacak eğitim personelinin yüksek öğrenim görmüş olması şartı aranıyor. Bu kişilerin haftada 30 saate kadar ek ders görevi alabilecekleri belirtiliyor. Fiilen yapılan ders görevi karşılığında, ders saati başına ünvana bağlı olarak gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti ödenecek.